Alergare în miez de noapte pe străzile orașului. Cros nocturn de Ziua Timișoarei

Data publicării:
cros 07

































Startul s-a dat din faţa Primăriei Timișoara
, iar concurenţii au avut de alergat exact 2.890 de metri. După 8 minute şi 52 de secunde şi-a făcut apariţia primul concurent. Raymond Gulyas a fost câştigătorul locului I. Pentru Raymond, atletismul este o pasiune încă de când era mic. Sportiv de performanţă, practică atletismul de 14 ani, iar probele la care participă sunt cele de 1.500 până la 5.000 de metri. Acesta a fost pentru el primul concurs nocturn. ”Un cros foarte scurt, o cursă rapidă. A fost frumos. Un pic cam cald, dar cred că e ok, pentru mine, cel puţin, a fost bine”.

La fel ca şi el alţi aproximativ 400 de concurenţi de toate vârstele au participat la crosul nocturn, mai mult cu aproape 100 de oameni faţă de prima ediţia a anului trecut. Câteva opinii din rândul participanților, culese de echipa Digi24 Timișoara: ”Susţinem mişcarea, susţinem sănătatea publică”, ”Înseamnă practic sănătate. E cel mai bun medicament, care nu costă nimic şi ar trebui să fie un exemplu pentru toată lumea”, ”Frumos, dar greu”. Ce a fost cel mai greu? ”Finișul”.

Unii au renunţat la adidaşi şi au alergat pe picioroange. Cât de greu a fost? ”Să zicem 10%”. Pe picioroange nu ai fost dezavantajată faţă de ceilalţi? ”Nu”.

Constantin Dumitra, organizatorul acțiunii, de la Atletic Club Maraton, vine cu o recomandare: ”Transmitem tuturor participanţilor să alerge cât mai mult dacă poate pe malul apei, să alerge pe teren moale şi să alerge mai mult, nu mă refer la kilometri, ci de cât mai multe ori pe săptămână. Mişcare pentru sănătate”

Crosul nocturn a fost organizat pentru a marca Ziua Timişoarei.

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Cristi Axinte
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri