Sari la conținut

Alimente gratuite, transport contracost. Unii beneficiari ai ajutoarelor de la UE au cărat pachetele cu taxiul

”Doresc un taxi pe Lorena 35 pentru Maria”. După ce a stat la coadă câteva ore, această doamnă a chemat un taxi ca să transporte alimentele primite de la Uniunea Europeană. Nu toți își permit același confort: - Cum cărați bagajele? ”Uite am căruțul asta. Sunt destul de grele. Sunt și nu mai pot de frig”, ”Iau firobuzul 17 până în Calea Aradului”.

Fiecare pachet cu alimente cântărește 12 kilograme, iar fiecare beneficiar a primit două astfel de cutii. ”Conserve, paste, ulei, făină de mălai”. Pentru ca distribuirea ajutoarelor să dureze cât mai puțin, cei care au coordonat activitatea au împărțit numere de ordine. Biletele au fost se semnate, tocmai ca să nu fie falsificate.

”Aseară de la ora 10 au venit și am dat aproximativ 300 de numere de ordine, aici și un număr aproximativ egal la depozitul din Cuvin”, spune Cosmin Dumitrescu, coordonator, la Direcția Asistență Socială Comunitară din Primăria Timișoara.

De ajutoarele de la Uniunea Europeană beneficiază anumite categorii de șomeri, pensionari cu venituri sub 400 de lei, persoanele cu handicap grav și accentuat şi asistaţii social. Potrivit Direcției de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei Timișoara, pe raza orasului sunt aproape 30 000 de beneficiari.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche