Alin Popoviciu încinge chestiunea Colterm: Robu e ca Michael Jackson!

Data publicării:
popoviciu



Ghenea: am trimis scrisori parlamentarilor și numai Popoviciu a răspuns!

Victor Ghenea susține că a sesizat consiliul de administrație și Pimăria Timișoara, însă nu s-a întâmplat nimic de trei luni: ”Domnul primar a fost informat prin trei adrese despre problemele la Colterm!” Care-s problemele? ”Până acum, au fost dați afară 200 de oameni, în două etape, 120 în 2012, și 80 în 2013, fără niciun criteriu,
am solicitat un răspuns dacă activitatea Colterm este mai eficientă, dacă au fost dați afară oameni, dar nu s-a întâmplat nimic! Deci, cu toate că s-au dat afară oamenii, acum avem patru directori, nu doi ca înainte, cu salarii între 5 și 10.000 de lei pe lună”. Ghenea afirmă că ”am fost la domnul primar cu problemele noastre și a zis că e foarte grav, dar nu s-a întâmplat nimic. Am trimis scrisori parlamentarilor și numai Popoviciu a răspuns!”

Alin Popoviciu a susținut că s-au alocat bani publici pentru reabilitarea punctele termice si nu s-a modernizat niciunul. ”La (șantierul privind realizarea pasajului - n.r.) Michelangelo este o magistrală de la Colterm care nu apare în contract și trebuie mutată și nu sunt prevăzut bani pentru asta!”, afirmă deputatul. Concluzia lui Popoviciu? ”Robu e ca Michael Jackson, nu am cu cine sa il compar, Michael Jackson nu a murit, trăiește în Timișoara, în globul lui de sticlă!”

UPDATE. Colterm răspunde: cât este de moral ca un lider de sindicat, care acuză că, în cadrul societății au avut loc angajări pe criterii politice, să participe la conferința de presă a unui partid politic? 

”Referitor la scrisoarea deschisă prezentată de liderul Sindicatului Liber și Independent Electrocentrale CET-SUD Timișoara, Victor Ghenea, deputatului PDL de Timiș Alin Popoviciu, conducerea Companiei Locale de Termoficare Colterm S.A. Timișoara precizează următoarele:

- Toate problemele cuprinse în scrisoarea deschisă a liderului de sindicat Victor Ghenea au fost prezentate și conducerii Primăriei Municipiului Timișoara încă din vara acestui an. Pe cale de consecință, în intervalul august-septembrie, la nivelul societății a fost efectuat un amplu control al Corpului de Control al Primarului Municipiului Timișoara. Deficiențele, situația economică actuală, dar și măsurile care se impun pentru redresarea S.C. Colterm S.A. au fost cuprinse într-un raport întocmit la finalul controlulului. De asemenea, rezultatele verificărilor au fost aduse și la cunoștința consilierilor municipali, în cadrul ședintei Consiliului Local din luna septembrie.

- În ceea ce privește situația economică grea a societății de termoficare timișorene, putem preciza că S.C. Colterm S.A. nu este un caz singular la nivel național. De mai bine de doi ani, sistemul de termoficare centralizat din România se confruntă cu mari probleme datorate, în special, lipsei sprijinului guvernamental. Singurul sprijin pe care îl primesc societățile de profil din țară este cel de la nivel local, S.C. Colterm S.A. nefăcând excepție.
- Drepturile salariale aferente anului 2008 nu au fost câștigate în instanță, procesul fiind amânat pentru moment, deoarece se dorește încheierea pe cale amiabilă a conflictului de muncă. Conducerea societății a ajuns la o înțelegere cu membrii celorlalte două sindicate implicate, care reprezintă mai mult de 50% din numărul total de salariați, reeșalonarea sumelor. Cel care se opune acestei înțelegeri este liderul de sindicat Victor Ghenea, care menține artificial un conflict de muncă, nedorind să accepte situația economică dificilă a societății. în același timp, toți creditorii S.C. Colterm S.A. (furnizorii de cărbune, de gaze, de materii prime) au acceptat eșalonarea datoriilor societății, pe baza unor grafice.

Nu în ultimul rând, nu putem să nu ne întrebăm cât este de moral ca un lider de sindicat, care acuză că, în cadrul societății au avut loc angajări pe criterii politice, să participe la conferința de presă a unui partid politic? ”, ne transmite directorul general al Colterm, Petrică Pampu.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu îl somează public pe Alin Popoviciu: eliberează spațiul!

și Fără apă caldă de 10 luni! Locatarii nemulțumiți vor să facă miting în fața sediului Colterm

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri