Amenzi pe bandă rulantă pentru șoferi

Data publicării:
amenzi

Nerespectarea regulilor de circulație poate lăsa urme adânci în bugetul șoferilor. Au simțit asta pe propria piele 152 de conducători auto din Timișoara, care au fost amendați astăzi de polițiștii de la Rutieră pentru că nu purtau centura de siguranță. Agenții din Timiș s-au alăturat astfel unei campanii care se desfășoară la nivel european, "TISPOL - Seatbelt".

"Ați fost filmat și înregistrat cu aparatul că nu folosiți centura de siguranță. O să fiți sancționat pentru asta. O să vă rog să așteptați la mașină."

Zeci de șoferi din Timișoara au fost astăzi trași pe dreapta și amendați din cauză că nu purtau centurile de siguranță.

"Să nu mă filmați, rugați-o pe doamna să nu mă filmeze. Nu vă filmez pe dumneavoastră. Este spațiu public, are dreptul să filmeze. Nu vă filmează direct pe dumneavoastră. Deci care sunt mențiunile?"

"Am plecat de pe loc, ne-o filmat, asta este. Ne-a filmat în mers, nu aici. V-ați grăbit sau de ce nu ați pus-o? Păi graba, că asta e."

"Nu purtam centura de siguranță. Purtați de obicei? Da. Ce s-a întâmplat astăzi? M-a oprit că n-o purtam dar era trasă."

"Acum am pornit de aici. Cât e amenda ? Nu știu, cât o să fie atât o să plătesc."

Polițiștii de la Rutieră, din Timiș, s-au alăturat unei campanii europene de informare și conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă nepurtarea centurii de siguranță.

"Conform calendarului TISPOL, la nivel european azi acționăm în municipiul Timișoara, pe TISPOL SEATBEALT, atât echipajele de poliției rutieră cât și cele de ordine publică pentru combaterea nepurtării centurii de siguranță sau a altor mijloace de retenție omologate", explică subcomisar Alexandru Crucică - Poliția Rutieră Timiș.

Numai anul trecut, Poliția Rutieră Timiș au aplicat aproape 7.400 de amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri