Amintiri din Epoca de Aur

Data publicării:
dallas la tm


„Pe partea dreaptă se află arena rodeo. A fost construită pentru episodul 100 al serialului Dallas. O arenă rodeo standard e de trei ori mai mare decât aceasta. La filmare s-a folosit o lentilă cu unghi larg pentru a da iluzia că e mult mai mare. E un exemplu de cum funcționează magia hollywoodiană” - un fragment din documentar.

Prezent la Berlinala de anul acesta, documentarul „Hotel Dallas” vorbește despre cum a schimbat serialul american România comunistă. Printre discursurile celui mai iubit fiul al poporului transmise atunci la TV, intrigile familiei Ewing erau singura gură de aer proaspăt.

Câteva zeci de persoane au urmărit filmul proiectat într-o veche fabrică comunistă din Timișoara, transformată în sală de proiecție. 

„Împușcarea lui J.R, nu știu, s-a lăsat interpretativ, nu era exact cum a sfârșit. Cam străzile erau libere când se difuza Dallas”, își aduce aminte un timișorean.

„Nu aveau altceva de făcut, era monotonie la televizor, era plictisitor, în jur, doar Ceaușescu”, completează un alt timișorean prezent la eveniment.

„Patrick Duffy este chiar unul dintre personaje și a a acceptat să filmeze special pentru acest documentar”, explică Anca Hrab, organizator.

Documentarul Hotel Dallas a fost proiectat la Timișoara în cadrul Festivalului Filmului European care anul acesta a ajuns la cea de a douăzecea ediție. 

Reporter: Vlad Ungar 

Operator: Dan Șoșdean

Pe partea dreaptă se află arena rodeo. A fost construită pentru episodul 100 al serialului Dallas. O arenă rodeo standard e de trei ori mai mare decât aceasta. La filmare s-a folosit o lentilă cu unghi larg pentru a da iluzia că e mult mai mare. E un exemplu de cum funcționează magia hollywoodiană.

  13:27:28:20

Prezent la Berlinala de anul acesta, docmentarul “Hotel Dallas” vorbește despre cum a schimbat serialul american România comunistă. Printre discursurile celui mai iubit fiul al poporului transmise atunci la TV, intrigile familiei Ewing erau singura gură de aer proaspăt.

AMB 00:21 – 00:30 https://www.youtube.com/watch?v=dtp_i7-vIiQ

Câteva zeci de persoane au urmărit filmul proiectat într-o veche fabrică comunistă din Timișoara, transformată în sală de proiecție.

VOX1 13:48:11:02 Împușcarea lui J.R, nu știu, s-a lăsat interpretativ, nu era exact cum a sfârșit. 13:48:26:19 + 13:48:43:07 Cam străzile erau libere când se difuza Dallas. 13:48:47:09

VOX2 13:46:35:21 Nu aveau altceva de făcut, era monotonie la televizor, era plictisitor în jur doar Ceaușescu   13:46:43:23

VOX3  13:44:41:19 Pentru tineret e deosebit pentru că așa ia legătura poate pe noi ăștia mai în vârstă nu ne cred direct. 13:44:48:14

SINCRON Anca Hrab organizator

13:42:43:07 Patrick Duffy este chiar unul dintre personaje și a filmat special pentru acest, a acceptat să filmeze pentru acest documentar.   13:42:56:15

Documentarul Hotel Dallas a fost proiectat la Timișoara în cadrul Festivalului Filmului European care anul acesta a ajuns la cea de a douăzecea ediție.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri