Anchetă penală, la Primăria Timișoara

Data publicării:
ancheta penala


„După ce Curtea de Conturi a descoperit nereguli în contractul încheiat de Primăria Timișoara cu firma de semnalizare rutieră, autoritățile locale au contestat de două ori decizia Curții, dar au pierdut de fiecare dată”, Vlad Ungar - reporter Digi24 Timișoara.

„Actul de constatare și de control realizat de către Curtea de Conturi rămâne valabil. Bugetul local a fost prejudiciat cu o sumă de 3 milioane 75 de mii de lei”, precizează Cristian Pup, judecător la Curtea de Apel Timișoara.

La scurt timp, Primăria a făcut o expertiză contabilă ce a arătat, însă, că prejudiciul e zero, așa că nu a recuperate niciun leu. Procuroii au deschis o anchetă, dar dosarul a fost clasat din lipsă de probe. Acum, cazul a ajuns, din nou, în atenţia procurorilor, aşa că fostul primar al Timișoarei și doi funcționari sunt anchetați.

„Judecătoria Timișoara a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara și a reconfirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu”, spune Gordana Bogosov, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

„Acum se redeschide procesul, cu alte cuvinte se reia procesul la insistențele mă rog procurorului. S-a făcut o expertiză care a dovedit prejudiciu nul și pe tema asta s-a și clasat”, admite Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei.

Actuala conducere a primăriei recunoaşte raportul Curţii de Conturi şi spune că va lua măsuri pentru acoperirea pagubei.

„Cer să se facă toate diligențele pentru a recupera prejudiciul de la firma cu care s-a colaborat la acea vreme”, adaugă Nicolae Robu, actualul edil-șef al Timișoarei.

Timişorenii au propriile soluții pentru recuperarea banilor: „Sechestru pe averi, pe bunuri pe mobile, immobile, indiferent…a persoanelor care bineînțeles sunt vinovate”.

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu nu este pentru prima dată în vizorul anchetatorilor. El este cercetat şi pentru finanțarea ilegală a echipei Poli Timişoara. Acum, alături de edil, sunt anchetaţi doi şefi de direcţii din instituţie pentru complicitate la abuz în serviciu.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Mihai Pop și Adrian Ionescu

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri