Angajaţii Primăriei Timișoara au pedalat... fără prea multă tragere de inimă

Data publicării:
biciclete prima



50 de biciclete au fost închiriate de municipalitate pentru angajaţii săi, dar 30 au rămas în rastelurile din faţa instituţiei.
Viceprimarul Dan Diaconu pune lipsa de interes a subalternilor pe seama temperaturii scăzute, cu toate că plimbarea nu a durat mai mult de 30 de minute: „Au mai rămas într-adevăr biciclete. La momentul la care am plecat, vremea nu era cea mai favorabilă. Acum a ieşit şi soarele puţin. Pobabil colegii nostri au considerat că e prea frig şi ploaie la momentul respectiv“.



Cei prezenţi la pedalare au fost încântaţi de plimbare, singurul lor regret a fost acela că nu au pedalat mai mult timp. „Scurtă a fost plimbarea, dar plăcută. Vântul şi frigul ne-au cam scurtat din rută, dar în rest a fost bine“, spune Alina Pintilie, directorul Direcţiei de Comunicare a Primăriei Timişoara.

Ovidiu Simonică, consilier Direcţia de Comunicare a Primăriei Timişoara, ne mărturisește: „Plăcută şi scurtă, aş putea spune. Mai ales că, pentru mine, a fost prima plimbare cu bicicleta după mulţi ani. Mi-ar face plăcere să am şi bicicletă proprie şi să merg cu ea în siguranţă prin oraş“.

“Săptămâna mobilităţii“ are loc în Timişoara în perioada 15-22 septembrie. Scopul este de a promova formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător. Ca mijloc principal de realizare a proiectului a fost propus mersul pe jos sau cu bicicleta.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri