Antreprenori față în față cu investitori

Data publicării:
afaceri

Au idei geniale pe care le „scot la vânzare" și fac tot posibilul ca afacerile lor să fie râvnite de investitori. Vorbim de mai mulți antreprenori tineri din Timişoara, care și-au prezentat proiectele în cadrul primei platforme de tip Business Angels din oraşul de pe Bega.

Antreprenorul vine cu ideea, investitorul cu banii, experiența și relațiile. Îi devine mentor tânărului pasionat de business. Întâlnirea dintre cei doi este posibilă grație unei platforme care funcționează pentru prima dată la Timișoara

"Înseamnă posibilitatea de a cunoaște mai multe start-upuri, potențiale target-uri pentru investiții, a ne uni forțele între mai mulți investitori, deci de a veni cu o altă sumă, energie, alt tip de experiență și cunoștințe. Într-un cadru care oferă o structură, un sistem pentru a face mai multe investiții în același timp. Cu echilibru mult mai bun din perspectiva riscului", spune Ciprian Man - investitor.

Lucian are o idee de afacere pentru care caută mentor. Vrea să eficientizeze consumul de energie în cadrul companiilor mici și mijlocii.

"Este ca o mănusă pe mână pentru că demult căutam o astfel de inițiativă. Sper că se va înteți ceva bun pentru strat-upurile locale și nu doar pentru cele existente, ci și pentru cele care vor deveni", explică Lucian Corduneanu - antreprenor.

Astfel de oameni instruiește Vlad Stanciu, reprezentantul celui mai mare program de antreprenoriat pentru start-up din România.

"Start-urile trebuie să apară cumva, au nevoie de un cadru în care ele să se creeze înainte să își dea seama că au nevoie de o finanțare și pentru ce, adică să vină cu o idee de afaceri. Echipele selectate intră într-un program de mentorat de 3 luni în care învață multe aspecte legate de cum să își facă o echipă, cum se își definească modelul de bussiness, cum să vorbească cu ei", adaugă Vlad Stanciu - mentor.

Cinci oameni de afaceri au pus la punct platforma Angels, care a luat naștere pentru că nu au găsit niciunde informații clare despre start-up-uri în care să-și investească banii. Fără date concrete despre ideile de afaceri, riscul este ridicat.

"O platformă care, pe de o parte, să faciliteze altor investitori, investiții în start-upuri, în special în start-up tech și, pe de altă parte, să faciliteze accesul investitorilor la informații. Investiția per investitor va fi mai mică, investiția pe start-up e mai mare, riscul per investitor e mai mic", conchide Adrian Erimescu - co-fondator platformă.

Întâlnirile între oamenii de afaceri și tinerii antreprenori vor avea loc o dată la trei luni, iar platforma Angels va fi disponibilă și în mediul online în mai puțin de o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri