Sari la conținut

Apa trece, necazurile rămân. 150 de locuinţe au fost inundate la Gătaia în ultimele două zile

Chiar şi după ce au început să dea înapoi, apele tot au ajuns la o jumătate de metru adâncime, pe strada pe care locuieşte Marinela Truia. Şi nu s-au oprit la poartă.

Apa a măturat curtea, terasa pe care numai ce începuse să o construiască şi s-a infiltrat în casa proaspăt renovată, cu bani trudiţi peste hotare. Totul s-a întâmplat atât de repede, încât nu a mai apucat decât să protejeze ce are mai drag.

"Actele şi copiii, atât, nu te mai gândeşti la nimic altceva", spune Marinela Truia. Femeia şi-a dus copiii la rude, iar ea s-a adăpostit în maşina parcată pe o stradă ferită de ape. Odată cu venirea dimineţii, a încercat să salveze mobila, aparatura din casă şi jucăriile copiilor.

„Până aici am avut nivelul apei. S-a mai uscat". Într-o altă casă, apa nu se lasă dusă din dormitoare, bucătărie şi nici din cămara oamenilor: „Pe sub uşă, pe acolo, pe la stradă a izvorât".

Oamenii au scos tot din dulapuri, au deschis ferestrele şi speră ca soarele să usuce bunurile îmbibate în apă: "Din grădină se mai alege ceva? Nimic, cartofi, nimic". Nici fântânile nu mai pot fi folosite: „Vino aproape să vezi că e galbenă, culoare, nu mai poţi face nimic, aia de la conductă vine roşie".

Potrivit pompierilor, 150 de locuinţe au fost inundate la Gătaia în ultimele două zile.

Reporter: Manuela Strinu
Operator: Andrei Marina
Editor web: Călin Țenche