Aplicația care uşurează viaţa de student. Studenții sunt astfel la curent cu noutățile din centrul universitar

Data publicării:
aplicatia

”Orarul, care practic este partea cea mai importantă. Eu am selectat Informatică Economică pentru că am terminat această specializare. Se poate vedea exact luni, marți, miercuri, joi și vineri”. Studenții de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Timișoara pot spune adio fițuicilor pe care au notat în grabă orele și sălile în care vor susține seminariile. Le au pe toate stocate într-o aplicație disponibilă pe telefoanele inteligente. Ideea le aparține tocmai unor masteranzi ai facultății, care au pornit de la propriile nevoi.

”M-am trezit într-o dimineață foarte confuz, trebuia sa ajung la una dintre orele importante pe care le aveam la facultate și mi-am dat seama că niciunul dintre colegii mei nu știau care este sala în care trebuie să ajungem. În momentul acela m-am gandit de ce nu aș putea să fac o aplicație”, spune Mirel Ioculescu, masterand.

”În primul rând, viziunea a plecat să oferim studenților un orar mult mai accesibil, pentru că era un PDF înainte, iar acum poți să îl vezi ca orice calendar de pe telefonul tău. Deasemenea informațiile din facultate, care sunt foarte prețioase, se pot vedea. Sunt studenți în fiecare pauză, care se duc pe la infocentru sau la secretariat să întrebe”, explică Remus Rădvan, coordonatorul proiectului.

De la sclipirea de moment și până la rezultat a fost nevoie de mai bine de un an, timp în care tinerii creativi au format secțiunile Știri, Orarul tău, Informații facultate și Sondaje. Şi, pentru că un programator cu experiență ar fi pretins câteva mii de euro pentru realizarea unei astfel de aplicații, studenţii de la Facultatea de Economie din cadrul Universităţii de Vest au cerut ajutorul colegilor IT-işti de la Politehnică.

”În primul rând e faza de design, am lucrat foarte mult să prioritizăm funcționalitățile și să le alegem pe cele mai bune și apoi, la faza de implementare, am lucrat împreună cu un coleg de la Poli și am implementat un client Android. Lucrez în Adroid de vreun an, acesta e primul meu mare proiect și îmi place foarte mult”, ne-a precizat George Șuveț, student la Universitatea Politehnica Timișoara.

Aplicaţia este deja folosită de studenţi: ”Chiar mi-am personalizat orarul, materiile care îmi plac mai mult le-am pus o culoare mai deschisă iar cele care îmi plac mai puțin le-am pus o altfel de culoare”, ”E foarte util, decât să tot intri să descarci”, - Cum ți se pare ideea? ”Foarte bună, foarte utilă pentru noi”.

Reprezentanții facultății susțin că un astfel de sistem ar fi util chiar și pentru profesorii universitari. ”Dinamica vieții de student e foarte mare în ultimul timp. A fi informat corect și la timp este un avantaj pentru noi toți, nu doar pentru studenți. De aceea cred că această aplicație poate fi dezvoltată și pentru noi, cadrele didactice”, ne-a declarat Ovidiu Megan, decanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor Timișoara.

Aplicația poate fi descărcată gratuit și poate fi folosită de toți studenții care dețin un smartphone cu sistem de operare Android. Cei implicați în proiect se așteaptă ca până în semestrul II numărul utilizatorilor să fie de cel puțin o mie. Dacă se va dovedi un succes, aplicația va fi extinsă pentru toți studenții Universității de Vest din Timișoara.

Invitat în cadrul jurnalului Digi24 Timișoara a fost coordonatorul proiectului, Remus Rădvan 

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri