Sari la conținut

Arad: alarma cu bomba care n-a speriat pe nimeni 

”Pe partea celalată vă rog să treceţi! Pe aici se traversează. Aici? Acolo, acolo!” Jandarmii şi poliţiştii au izolat zona. Trecătorii nu au fost, însă, impresionaţi de măsurile de ordine și au trecut pe sub banda poliţiei. Nici maşina ambulanţei nu a putut fi oprită de banda galbenă care izola zona!

”Cică este o bombă!” - Şi credeţi într-adevăr? Păreţi amuzat, ”O bombă inertă! Da! Am trecut de vreo trei ori pe lângă ea şi s-a circulat. Încurcă circulaţia băieţii ăştia!”, ”Am rămas surprins, oraş civilizat, vorba aia - plin de oameni inteligenţi, să se întâmple aşa”, - Dar credeţi într-adevăr că e o bombă acolo? ”Nu cred! Cred că cineva a făcut o... păcat că nu e 1 aprilie”, ”Nu ştiu! Te poţi aştepta la orice. S-ar putea! Totul e posibil!”, - Cum vă descurcaţi să treceţi acum? ”Nu ştiu. Mă uit pe unde să o iau”.

Ajutaţi de câinii specializaţi în detectarea de explozibili, experţii SRI au confirmat în scurt timp ceea ce arădenii intuiau deja de pe margine. ”În urma verificărilor efectuate aceştia au stabilit că respectivul geamantan a fost gol”, afirmă Ovidiu Liber, purtător de cuvânt IGP Arad.

Apelul care a semnalat prezenţa geamantanului abandonat a venit din partea angajaţilor băncii. Conform poliţiei, nimeni nu a avut nici un moment vreo informaţie cum că în interiorul genţii s-ar afla explozibili sau alte substanţe periculoase.

reporter: Dan Codre
operator: Tibor Alasu
editor web: Călin Țenche