Arad: construcțiile gri prind viaţă prin desen

Data publicării:
cartiere prima

Inspiraţie, pasiune şi multă culoare. Acestea au fost ingredientele pe care profesorul Sabin Chintoan din Arad le-a folosit în ultimii patru ani pentru a crea opere de artă pe spaţiile tehnice dintre blocuri. ”Am venit cu ideea acestor picturi urbane, nu este ideea mea, ele se practică afară de foarte mult timp, doar că ideile mele sunt personalizarea lor. Adică fiecare obiect în parte gândit pentru spaţiul şi pentru nevoia comunităţii”, ne-a mărturisit Sabin Chintoan.

”Aceste spaţii tehnice care aparţin de regii autonome, furnizori de electricitate şi alte cele nu erau în concordanţă cu cartierele noastre, a trebuit să găsim o soluţie pentru a le înfrumuseţa şi pe acestea”, spune dezvoltatorul imobiliar Mădălina Nini.

 

Cea mai mare satisfacţie a artistului a venit în momentul în care a văzut că localnicii nu doar îi admiră operele, ci se şi se implică realizarea lor. O bătrânică i-a sugerat să pună în biblioteca stradală şi o Biblie, iar copiii au pozat pentru tema „de-a v-aţi ascunselea".

”Cu siguranţă e mai stimulant, mai ales pentru copii. E mai colorat, mai atrăgător, mai frumos”, ”Sunt foarte interesante, chiar ajută, mai ales pentru că aici în cartier sunt foarte mulţi copii care se joacă, sunt speciale”, ”Foarte interesante, înfrumusezează zona”, spun locatarii.

Realizarea desenelor de mari dimensiuni a costat în jur de 4.000 de lei, bani suportaţi de către constructorii cartierului. Acum, artistul vrea să vopseasă în culori vii ghenele de gunoi din cartierele construite în perioada comunistă.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovcs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri