Arad: filme pe cel mai mare ecran de cinema în aer liber

Data publicării:
filme

”Aceasta este pompa de aer pe care o folosim să umflăm ecranul. Şi ăsta e secretul până la urmă!” Ecranul pe care sunt proiectate filmele este cel mai mare de acest tip din ţară şi are o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Instalaţia adusă la Arad beneficiază, de asemenea, de un proiector care permite redarea filmelor la cea mai înaltă calitate. Este, deocamdată, singurul proiector mobil de acest fel din ţara noastră.

”Este aproape de orice sală de cinema din lume. Bineînţeles sunt unele lucruri care sunt specifice pentru outdoor, dar este comparabil cu orice mare sală de cinema din Mall şi din lume”, spune Cristian Decu, coordonator proiect.

”Conform ultimului sondaj pe care l-am efectuat, peste 50% dintre arădeni nu au mai văzut un film în ultimele 12 luni, deci credem noi, aceste proiecţii de film în aer liber, proiecţii în regim gratuit, vor fi primite foarte bine”, precizează Ramona Creţu, director adjunct, Centrul Municipal de Cultură Arad.

Deşi este o noutate în peisajul Aradului ultimilor ani, cinematograful în aer liber a prins la public încă din prima seară. Mulţi spectatori au venit să-şi ocupe locuri cu o oră înainte începerii proiecţiei, iar cei care nu au mai găsit s-au aşezat direct pe iarbă.

- Cum ţi se pare programul? ”Văd că-l studiezi. Da. Este ok programul. Este foarte ok. Primul film este cel mai ok după părerea mea, adică îmi place cel mai mult. În rest celelalte, nu pot să mă exprim că nu le-am văzut încă”, - Cum ţi se pare ideea de cinema în aer liber, în parc? ”Mi se pare foarte bună, numai de n-ar fi aşa cald probabil ar fi şi mai bine”, - Aţi mai fost în Arad vreodată la cinema în aer liber? ”Acum... 100 de ani! Cândva în locul hotelului Parc exista un cinematograf în aer liber”.

După săptămâna petrecută la Arad, cea mai performantă instalaţie pentru cinema în aer liber din România va mai încânta în această vară publicul şi din alte oraşe ale ţării. Următoarea destinaţie va fi Timişoara, unde filmele vor putea fi văzute în Parcul Rozelor de pe 14 până pe 19 iulie.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri