Sari la conținut

Arădencele, o primă victorie în finala mică. Universitatea Goldiş ICIM a trecut de CS Universitatea Alba Iulia cu 69-49

”Nu a fost un joc extraordinar însă a fost un meci interesant de urmărit şi am încercat să ne dăm toată silinţa ca să jucăm aceste meciuri. Să respectăm clubul, în special oraşul, e foarte important pentru noi, ca să arătăm că încă muncim”, spune Jose Araujo, antrenor la Universitatea Goldiş ICIM Arad.

CS Alba Iulia nu s-a putut baza pe cea mai bună jucătoare, Jessica Kuster, care a refuzat să intre în teren şi nici pe Alexandra Uiuiu care nu a făcut deplasarea la Arad, acuzând o accidentare.

”Cred că americancele vor să meargă acasă. Sunt deja în vacanţă. Nu acceptă situaţia cu o voinţă puternică. Să stea şi să lupte, şi lucruri de genul acesta”, explică Miroslav Popov, antrenor la CS Universitatea Alba Iulia.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost Katherine Pluffe de la Goldiş ICIM Arad, care a reuşit 17 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive.

”A fost un meci dificil, am avut noroc că am putut să fim în avantaj şi am putut să menţinem ritmul şi să controlom jocul cât am putut mai bine”, afirmă Monica Engelman, de la Universitatea Goldiş ICIM Arad.

Cele două echipe se vor întâlni vineri în meciul doi al seriei, la Alba Iulia, un eventual meci decisiv urmând să se dispute săptămâna viitoare la Arad.

A doua victorie în două zile. Universitatea Goldiş ICIM Arad - SBS Ostrava 71-52 în Cupa Europei Centrale 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche