Aradul, capitala motociclismului de teren

Data publicării:
enduro

Concurenţii, veniţi din toată Europa şi chiar şi din Africa de Sud trebuie să parcurgă un traseu de 340 de metri într-un timp cât mai scurt. ”Făcând acest prolog în centrul oraşului, deja lumea începe să cunoască acest eveniment care este o premieră în Arad”, afirmă Cristian Mureşan, preşedintele Federaţiei Române de Motociclism.

Cele mai dificile probe se vor desfăşura însă mâine şi poimâine pe dealurile de apropierea Aradului. - Cât de greu, întrebăm, este acest concurs, de aici, de la Arad?”Destul de greu şi din cauza faptului că se întinde pe durata a trei zile lungi. Astăzi este prologul, mâine şi poimâine prin pădure sunt condiţii destul de grele, prin pârâuri”.

Arădenii au fost încântaţi să vadă scene pe care le-au urmărit până acum doar la televizor: ”Ar trebuie organizat cât mai des. În Arad, în special. Şi în alte judeţe, dar în Arad, că ne place foarte mult”, ”Sunt plăcut surprins. Din câte înţeleg, sunt foarte mulţi competitori. Am înţeles că sunt inclusiv din Africa de Sud”.

Toate ţările reprezentate în concursul de la Arad au trimis primii cinci cei mai valoroşi sportivi din campionatele lor interne. Competiţia King of the Hill este o etapă a Campionatului Mondial de Enduro, iar, pentru prima oară, în acest an are și clasament separat pentru femei.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri