Aradul va avea fântână de 5 milioane de euro

Data publicării:
n0730 20aradul 20va 20avea 20fantanade 205 20milioane 20de 20euro 20230113-45247

Până să se voteze viitorul fântânii de pe Mureș, sedința Consiliului Local Arad a început cu un boicot din partea reprezentanților USL. Nemulțumiți că sunt ignorați de aleșii majorității aceștia au părăsit sala așa că părerile lor despre fântână au fost înregistrate pe coridor.

Conform studiului de fezabilitate care trebuie să îl adoptați, are valoare de 5 milioane de euro. Deci iată că cetățenilor Aradului li s-a cerut încă un sacrificiu dar de data aceasta nu pentru învățământ, nu pentru investiții în infrastructură ci pentru un obiectiv care nu își are rostul la ora asta și nu cred că este o prioritate pentru orașul Arad.

Dar, cu tot cu dezabrobarea societăţii civile, proiectul a trecut, iar Aradul va avea cu siguranță cea mai scumpă fântână arteziană din România. Conform studiului de fezabilitate finanțarea se va face de la buget. Primarul, spune însă că banii vor proveni din fonduri europene.

Fântâna va avea jeturi care vor produce bule de săpun şi jeturi cu efect de frunză. Totul va fi dublat de proiecții de lumină și lasere. Iniţiatorii s-au gândit la toate. În caz de viitură, sau dacă vreodată Mureșul va redeveni navigabil, fântâna are prevăzut un sistem care să o tragă la mal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri