Sari la conținut

Arenă înlocuită de un supermarket falimentar. Pe acest teren s-au format Andone, Rednic şi Lobonţ

Pe unul dintre bulevardele principale din oraş, un teren de antrenament folosit de generaţia de aur a Corvinului a fost ras complet pentru a lăsa loc unui supermarket, care între timp a falimentat. Clădirea abandonată a magazinului ocupă acum terenul de pregătire de care îşi amintesc cu drag nu doar fotbaliştii antrenaţi de Mircea Lucescu, ci şi locuitorii din Hunedoara.

”Nea Mircea Lucescu făcea cu noi antrenament acolo, care cuprindea un antrenament ca ăla era mai mult decât un antrenament fizic, deşi îl făceam cu mingea”, își amintește Romulus Gabor, fost fotbalist la Corvinul.

”Jucau multe grupe de copii, copii şi junior, cu ani în urmă, făceau antrenamente acolo, mai erau meciuri oficiale. Şi s-au cam dus toate. S-au cam dus toate”, este plin de regrete Daniel Dăscălescu, antrenor juniori FC Hunedoara.

Şi nu e singura baza sportivă desfiinţată din oraş. Un alt stadion, Constructorul, este acum o ruină. A fost preluat de o firmă care, ulterior, a intrat în insolvenţă, iar acum terenul este impracticabil şi acoperit de buruieni.

Clubul Corvinul are, în prezent, 200 de mici fotbalişti, care sunt nevoiţi să împartă orele de antrenament cu echipa mare. Şi asta pentru că în oraş există un singur teren de pregătire.

”Echipa mare vine, joacă deci la ora 18, eu am juniorii pe care îi aduc la ora 14.30, ne împărţim”, spune Daniel Dăscălescu.

”În momentul de faţă, pentru noi, în condiţiile în care avem, pe lângă echipa de seniori, încă nouă grupe de copii şi juniori şi din vară avem în perspectivă înfiinţarea unei echipe de fotbal feminin, ar fi vitală prezenţa unui alt teren care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea în bune condiţii”, precizează Alin Barna, preşedintele clubului FC Hunedoara.

Localnicii speră ca, până la urmă, administraţia locală să înţeleagă nevoia copiilor de a face sport, iar numărul terenurilor sau al pistelor de alergare să fie mai mare.

Stadionul UMT, ascuns sub buruieni. Baza sportivă, unde s-au câștigat patru titluri de campioană a României, e abandonată 

Reporter:Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche