Sari la conținut

Asociaţiile de proprietari, în conferinţă. Organizaţiile cer să fie consultate atunci când statul ia decizii care le vizează

La conferinţa de la Arad au fost prezenţi reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari din principalele oraşe ale ţării, dar şi parlamentari şi reprezentanţi ai Guvernului. Prima problemă pusă în discuţie a fost cea legată de birocraţia impusă de instituţiile statului asociaţiilor de proprietari, care astfel ajung de multe ori fără să ştie în afara legii.

”Nu este posibil să îndeplineşti toate obligaţiile legale, şi, dacă nu înţelegem că această birocraţie sufocă funcţionarea asociaţiilor, putem să dăm ţinte false mereu”, afirmă Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari ”Habitat”.

Discuţia principală a întâlnirii a vizat importanţa care ar trebui să o aibă organizaţiile care reprezintă asociaţiile de proprietari în dialog cu statul. ”Ne aşteptăm ca să fim trataţi de către factorii de decizie de la toate nivelurile drept parteneri unici, indispensabili în sprijinul atât al locatarilor şi proprietarilor pe care îi reprezentăm cât şi mai ales al autorităţilor”, precizează Ilie Preda, preşedinte UJALP Craiova.

Asociaţiile de proprietari reprezintă milioane de oameni care locuiesc la blocuri, care sunt principalii votanţi ai ţării. În consecinţă, toate problemele lor trebuie bine spuse, bine analizate şi bine rezolvate”, susține Leonida Căzănaru, secretar UAPL Deva.

Toate problemele discutate în cadrul conferinţei de la Arad au fost puse într-un memoriu semnat de toţi cei 28 de reprezentanţi veniţi din toate colţurile ţării. În următoarele zile memoriul urmează să ajungă pe masa Guvernului.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche