Ați plătit, în spital, medicamente ori servicii la care ați avut dreptul?  Vezi ce a decis CJAS Timiș

Data publicării:
spital 1



”Pentru a veni in sprijinul asiguraţilor internaţi în spitalele din judeţ dar şi pentru a asigura o gestionare eficientă a fondurilor alocate unităţilor sanitare cu paturi”, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş anunță că ”a iniţiat o serie de măsuri menite să garanteze dreptul pacienţilor de a beneficia în mod gratuit, pe întreaga durată a internării, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afecţiunii de care suferă, de medicamente, materiale sanitare, servicii medicale paraclinice” etc.

Formularul-tip prin care pacientul declară dacă a fost sau nu nevoit să achite, pe perioada internării, contravaloarea serviciilor medicale la care acesta era îndreptăţit va însoţi în mod obligatoriu foaia de observaţie a pacientului.

Unităţile sanitare cu paturi sunt obligate să informeze asiguraţii cu privire la dreptul acestora de a solicita rambursarea contravalorii cheltuielilor efectuate pe perioada internării precum şi modalitatea prin care pot face acest lucru.

CJAS Timiș precizează că bugetul alocat spitalelor pentru trimestrul trei al anului în curs e de peste 93 milioane de lei, cu aproximativ 30% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Instituția ne anunță că orice neregulă descoperită în urma controalelor va atrage după sine sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri