Au fost și elevi care au ținut să dea Bacalaureatul cu orice preț. Un tânăr a susținut examenul în cârje

Data publicării:
carje prima

Au fost și elevi care au ținut să dea Bacalaureatul cu orice preț. Iulian Grozescu a venit în cârje la examenul scris la Limba maternă, susținut astăzi de absolvenții de liceu. Medicii i-au imobilizat piciorul stâng cu o atelă, în urma unui accident la ora de Educație Fizică, însă tânărul nu a vrut să rateze proba de Bacalaureat.
- Ai vrut totuși să vii la Bac în situația asta? ”Da, păi am o singură șansă să intru la facultate”, - Și vei lua notă mare? ”Da”.

Alături de Iulian , aproape 60 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul ”Nikolaus Lenau” din Timișoara au ales să dea examenul în Limba Germană. Dezbaterile au fost intense după finalizarea probei: ”Mie, sincer, mi s-a părut cel mai greu să fac rezumatul. (...) Am stat cred că o oră și jumătate la subiectul ăsta”.

Elevii de clasa a XII-a susțin că subiectele au avut un grad de dificultate mai înalt față de cele de la proba de Limba Română, susținută ieri: ”A fost puțin mai greuț, că trebuia să scrii mult. Dar și la Română am avut emoții. Bine că a trecut. Spre să fie și în continuare. Mai avem două probe și gata”, ”Am avut de făcut o scrisoare de recomandare, să ne angajăm la un post. Emoțiile nu sunt acum, sunt când vezi nota”, ”E mai greu că nu e omână, altfel te exprimi în română față de germană. Am avut de făcut o comparație între teatrul cu final închis și final deschis. Sper la un 7-8, cam așa”.

Proba de limbă maternă a fost susținută în șase centre de examen din Timiș. De această dată, inspectorii școlari prezenți în unitățile de învățământ unde s-a susținut examenul nu au semnalat niciun incident. Examenul de maturitate continuă și miercuri, cu proba obligatorie a profilului. Primele rezultate vor fi afișate pe 7 iulie.

reporter: Raluca Popa
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri