Au terminat școala, sunt detectivi particulari cu acte în regulă

Data publicării:
detectivi 2a



Persoane misterioase, detectivii particulari ne sunt familiari mai degrabă din filme decât din viața de zi cu zi. La fel de misterioși au fost și absolvenții primei clase de detectivi care și-au susținut astăzi la Arad ultimul examen. ”Prima meserie este medicina și școala de detectivi mi-a oferit oportunitatea ca să lucrez în paralel tocmai pe acest lucru”, ne-a spus unul dintre ei.

Timp de doi ani, cei 16 cursanți au fost pregătiți de către profesori provenind majoritatea din rândul cadrelor SRI ajunse în rezervă sau din rândul polițiștilor cu experiență. Costurile pe care le implică o astfel de școală ajung la 1000 de euro, sumă ce cuprinde taxele de școlarizare, cărțile dar și taxa de examen.

”Comisia a adresat întrebări mai mult studii de caz a ceea ce implică efectiv meseria de detectiv particular. Adică: cum căutăm o persoană dispărută, cum obținem informații, cum realizăm fotografii de bună calitate”, afirmă Monica Băltărețu, președinte a comisiei de evaluare.

Cu toate că au avut de suferit și ei din cauza crizei detectivii spun că meseria lor este una de viitor, cererea de informații confidențiale pe piață fiind una foarte mare.

Seamănă munca de detectiv din viața reală cu ceea ce suntem obișnuiți să vedem la televizor, în filme? Sub anuminte aspecte da, mai puțin sub aspectul violenței.

Onorariul unui detectiv particular depinde de complexitatea cazului și de nivelul de risc la care se expune investigatorul. Cele mai simple cazuri se plătesc începând de la 10 euro pe oră.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri