Au trecut controalele, au apărut neregulile. Material filmat cu camera ascunsă, în piață, la Timișoara

Data publicării:
carne A

În Piaţa Badea Cârţan din Timişoara, produsele din carne sunt depozitate la întâmplare. Dacă frigiderul pus la dispoziţie devine neîncăpător, marfa scoasă la vânzare e aşezată pe el.

Chiar dacă mulţi dintre cumpărători trec neregulile cu vederea, există şi clienţi care taxează comerciantul şi se îndreaptă spre spaţii unde produsele sunt depozitate igienic. Întrebăm: Cum vi se par condiţiile în care-i depozitată? ”Nu tocmai bune...lasă de dorit. Nu mi se pare igiena aşa cum ar trebui, n-au mănuşi...şi cam la voia întâmplării”, - Aţi văzut, tot timpul este în frigider? ”A, nu, este şi deasupra... nu, nu e bine!”, ”Acuma merge că-i frig, dar vara?”.

Amenzi contravenţionale de zeci de mii de lei au fost aplicate comercianţilor în luna decembrie în cadrul unei ample acţiuni organizate la nivel naţional.

 

”DSV-ul a dat în jur de 30 de amenzi contravenţionale, problemele au fost legate de depozitare necorespunzătoare, de nerespectarea lanţului frigorific, a regimului termic al produselor, de neasigurarea trasabilităţii. Problema mare este acele vânzări la negru, comercializările la colţul străzii, aspecte pe care consumatorii trebuie să le evite şi pe cât posibil să le anunţe autorităţilor”, ne-a transmis Adrian Popa, directorul DSVSA Timiş.

Cu toate acestea, nimic nu pare să se fi schimbat. Controalele tematice s-au terminat, iar comercianţii au revenit la vechile obiceiuri. Inspectorii sunt cu ochii pe principalele puncte unde s-au găsit probleme, printre care şi pieţele agroalimentare.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri