Sari la conținut

Auditorii au reprezentanță regională, la Timișoara

Peste 200 de auditori financiari din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş vor intra mult mai uşor în contact cu clienţii, odată cu inaugurarea unei reprezentanţe în Timişoara. Astfel, obţinerea vizelor anuale sau depunerea rapoartelor de activitate se va realiza cu mai multă promptitudine pentru firmele din vestul ţării.

”În momentul de faţă, prin deschiderea reprezentanţei din Timişoara, noi am venit în sprijinul colegilor şi mai ales a zonei de bussiness, ca să fie apropiaţi de auditori. La nivelul profesiei, chiar se doreşte ca aceste dicuţii, prin intermediul meseriei de contabil, de evaluator şi chiar de auditor, să se poată explica mult mai clar şi mai deschis aceste servicii”, ne precizează Gabriel Radu, preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România.

”Timișoara este, conform datelor publicate în revista Forbes, orașul cu cea mai ridicată dinamică economică din România, orașul cel mai propice pentru investiții din România. Această activitate de audit financiar este una extrem de importantă. E nevoie de profesioniști foarte buni, foarte corecţi”, apreciază Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Beneficii vor avea şi absolvenţii facultăţilor cu profil economic.

”Există diverse protocoale încheiate pentru universităţi, printre care şi universităţile din Timişoara, astfel încât studenţii care urmează cursurile unor programe de master, agreate de Cameră, pot începe drumul spre profesie, fiind scutiţi de examenul iniţial de stagiu”, ne-a declarat Mirela Păunescu, vicepreşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România.

”Este un moment important pentru că ei, au posibilitatea chiar din timpul şcolii să facă practică într-un asemena centru, să vadă ce înseamnă meseria de auditor, ce presupune ea şi, cu siguranţă, cei care termină un asemenea program se vor orienta spre această piaţă”, afirmă Ovidiu Megan, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Reprezentanţa din Timişoara a Camerei Auditorilor Financiari din România va reuni peste 60 de firme de audit şi circa 100 de stagiari.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă