Autoșenilată pentru situații de urgență, la Arad. Vehiculul poate ajunge în cele mai greu accesibile locuri

Data publicării:
autosenilata

Cu o greutate de doar 580 de kilograme şi tracţiune pe toate cele opt roţi care acţionează şenilele, noul vehicul al ISU Arad garantează accesul echipelor de intervenţie în cele mai greu accesibile locuri. Motorul pe benzină cu care este dotată autoşenilata dezvoltă 30 de cai putere şi are un consum redus, de doar 3 litri de combustibil la fiecare oră de utilizare.

”Am observat în anul trecut în anumite zone din ţară modul în care s-a intervenit cu acest tip de vehicul atunci când din cauza zăpezii au rămas sate izolate sau persoane în locuri greu accesibile pentru un alt tip de vehicul, şi am considerat că şi judeţul Arad trebuie să beneficieze o astfel de dotare”, spune Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Pentru că este foarte uşoară pentru standardele unei maşini obişnuite, autoşenilata poate fi transportată foarte uşor, oriunde, fie tractată după o maşină de teren, fie cu elicopterul. O altă caracteristică deosebită este faptul că aceasta pluteşte.

”Ca şi accesorii, mai există un suport unde se poate monta un motor pentru barcă, îl şi avem la unitate, de 8,8 cai. Este foarte util pentru deplasarea şi pe ape liniştite”, spun cei de la ISU. ”Se poate folosi pentru toate tipurile de misiuni ale inspectoratului, de la transportul trupelor noastre în zonele greu accesibile pentru intervenţii în situaţi de urgenţă, la evacuarea persoanelor, căutarea persoanelor, salvarea acestora”, precizează cpt. George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Autoşenilata ISU Arad va putea transporta maximum 6 persoane. În eventualitatea în care, în interior, se montează o targă, capacitatea vehiculului scade la 3 persoane.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri