Sari la conținut
News Alert

Autostradă finalizată, dar nerecepţionată. Cei mai afectaţi de această problemă birocratică sunt şoferii

Pe lotul I al autostrăzii Nădlac - Arad se munceşte de zor zilele acestea la ultimele retuşuri. Şoseaua trebuia să se afle de mai bine de o săptămână în administrarea CNADNR care însă nu a trimis pe nimeni să recepţioneze lucrarea.

”Săptămâna trecută a fost o comisie, numită comisie tehnică, care a verificat stadiul lucrărilor, aşteptăm de la Companie numirea comisiei de recepţie şi stabilirea datei când lucrările vor fi recepţionate. Noi ne-am făcut datoria şi am anunţat, conform contractului, terminarea lucrărilor substanţial”, punctează Adrian Adler, reprezentantul constructorului.

Aceasta înseamnă că şoseaua poate fi folosită la întreaga capacitate. Ce a mai rămas de construit nu influenţează siguranţa participanţilor la trafic, dau asigurări constructorii.

Lucrările la partea carosabilă şi cele care ţin de siguranţa circulaţiei au fost finalizate în mare parte, au fost instalate gardurile de pe margine, tot ce mai rămâne de făcut este să fie instalate aceste panouri antiorbire dintre sensurile de mers.

Retuşurile la care se lucrează acum au trecut neobservate şi în rândul şoferilor. Cu toate acestea, ei nu vor putea circula cu 130 de kilometri pe oră pe acest tronson până când şoseaua nu va fi recepţionată de CNADNR: - Sunteţi mulţumit de cum arată sectorul ăsta de autostradă? ”Da. Este! Este mult mai bun faţă de cel de aici până la Timişoara”, - Aţi observat şi ceva lipsuri pe bucata asta? ”Nu, nu, nu. E chiar bună, chiar bună!”, ”Încă nu-i gata, acuma... depinde. Vedem ce va urma!”, - Dar una peste alta eşti mulţumită de cum arată? ”Mmm, da!”

Comisarul Constantin Moş, de la Biroul de Poliţie Autostrăzi Nădlac - Deva precizează că, în momentul în care drumul va fi terminat şi predat, CNADR-ul va ridica această restricţie.

Constructorii spun că lucrările din afara părţii carosabile au fost întârziate foarte mult de vremea ploioasă şi că acestea vor fi gata în totalitate cel mai probabil la primăvară. Mai rămâne de rezolvat problema telefoanelor şi a panourilor electrice care încă nu au fost legate la reţeaua de electricitate.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche