Sari la conținut

Averea lui Chivorchian, sub sechestru. Măsura vizează opt imobile

A fost pus sechestru asigurator pe opt imobile pe care Chivorchian le deține în județul Neamț. Acuzațiile care i se aduc sunt de complicitate la abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Anchetatorii instrumentează dosarul finanțării frauduloase a echipei Poli Timișoara, în perioada 2007-2011, atunci când Chivorchian deținea funcția de director executiv al echipei, al cărei președinte era în acea perioadă Marian Iancu.

Procurorii anticorupție bănuiesc că mai mulți angajați ai CJ Timiș ar fi semnat un protocol de colaborare, împotriva dispozițiilor legale, prin care alocau sume de bani echipei Poli Timișoara.

Banii ar fi fost folosiți de Chivorchian pentru achitarea datoriilor pe care le avea echipa, însă documentele falsificate de acesta arătau că sumele erau folosite pentru salariile jucătorilor.

Astazi, Chivorchian a anuntat că se autosuspendă din funcția deținută în FRF. Solicitarea sa a fost acceptată deja de Răzvan Burleanu, președintele Federației.

Chivorchian, cercetat pentru finanţarea ilegală a lui Poli. Acuzațiile DNA: complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri 

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă