Avocați cu datorii la stat

Data publicării:
n1830 20avocati 20cu 20datorii 20la 20stat 20270313 20timisoara-57293

Florin Kovacs este unul din cei 400 de avocaţi din Timișoara care nu a mai platit de ani buni contributiile la sanatate. A strâns o datorie de 80 de mii de lei. Imediat ce a fost somat sa plateasca, a dat Casa de asigurari de sanatate în judecata si a castigat dreptul să nu mai achite niciun leu din datorie, iar toate creanțele să fie șTerse.

În tot județul Timiș, 30.000 de persoane nu și-au plătit asigurările de sănătate.

Pentru ca statul să nu piardă alte procese, toate dosarele restanțierilor au fost mutate la Direcția Generală a Finanțelor Publice. Fiscul se va ocupa de executarea silita a datornicilor, insa, pana acum, din cele 30.000 de dosare, doar câteva au fost preluate.

În timp ce avocatii lupta de demonstreze in instanta ca nu pot fi obligati sa plateasca asigurarile de sanatate, alți contribuabili sunt executați pentru același tip de datorii.

Reprezentanţii Direcției Finanțelor Publice Timișoara spun că au nevoie de cel puțin șase luni ca să mute întreaga bază de date cu datornicii. Prioritate vor avea dosarele avocaților, de la care trebuie sa se recupereze jumatate de milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri