Bacalaureat supravegheat: jandarmii patrulează, camerele video înregistrează

Data publicării:
bacalaureat 6



Aproape 6000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat.
Nici în acest an ei nu vor scăpa de supravegherea video. Și profesorii din săli şi care vor sta pe holuri vor fi urmăriţi pe camerele video.

„Am montat camere de luat vederi audio-video în fiecare încăpere în care vor avea loc probele scrise, dar şi în încăperile în care se multiplică subiectele, şi în care se primesc lucrările", precizează pentru Digi24 Timișoara Cornel Petroman, inspector școlar general în Timiș.

Jandarmii vor patrula în zona centrelor de Bacalaureat și vor asigura şi securitatea transportului lucrărilor la centrele de evaluare.

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, Ovidiu Miron, ne anunță că "vor fi patrule în zona de imediată apropiere şi în zona îndepărtată, astfel încât să nu existe presiuni asupra acestor lăcaşuri unde se desfăşoară examenul de Bacalaureat".

„Urmează să aibă loc tragerea la sorţi pentru comisiile de Bacalaureat. Duminică se face instructajul cu preşedinţii şi vicepreşedinţii comisiilor, iar de la 1 iulie începem cu probele scrise", ne-a declarat Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor avea loc în perioada 1-5 iulie. Rezultatele vor fi afișate în 8 iulie.

Reporter: Miodrag Hojda
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri