Bacalaureatul: promovabilitatea a crescut aproape la dublu în Timiș

Data publicării:
bac 04 2



În urmă cu doi ani, niciun elev de la patru licee din Timișoara nu a reușit să treacă examenul de maturitate, iar promovabilitatea a fost cea mai scăzută din ultimii 21 de ani. Nici în toamnă, numărul celor promovați nu a fost mai mare. Numai 14,05% dintre candidați au reușit să ia note peste 6.

Culmea, în anul precedent, adică în 2010, rata promovabilității a fost una record, de peste 82%!

Din coada clasamentului pe județe în 2011, Timișul a reușit să ajungă, acum în 2013, la mijlocul listei, cu un procent de peste 54%. Rata de promovare din acest an este mai mare cu peste 12% față de cea din 2012, când procentul era de 42%.

Ce a determinat saltul în promovabilitate din ultimii ani? Pregătirea mai bună, subiectele mai ușoare, faptul că tinerii s-au obișnuit cu... camerele de supraveghere? Trebuie spus că, în ultimii doi ani, pregătirea de la clasă a fost completată cu meditații gratuite făcute de profesori in timpul liber. Și în cadrul mai multor facultăți din oraș au fost făcute mai multe sesiuni de pregatire.

Luni dimineața, start la probele scrise. Circa 1.500 de candidați în Timiș la Română

Luni dimineața a început proba scrisă la Limba și literatura română, care deschide seria probelor scrise la sesiunea august - septembrie a Bacalaureatului 2013.

Vezi imagini luate în această dimineață de la centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”, înainte ca tinerii să intre în sălile de examen!











Imediat după ora 8,30, tinerii care nu au promovat Bacalaureatul în vară, nu au trecut clasa a XII-a sau au absentat la prima sesiune a examenului de maturitate au intrat în sălile de examen.

În Timiș, la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, s-au înscris peste 2.400 de candidați. Aproape 1.500 de candidaţi susţin, în Timiș, proba scrisă la Limba şi literatura română, cei mai mulţi înscrişi la o disciplină de examen. Tinerii dau Bacalaureatul în Timiș în șase centre din judeţ, cinci din Timişoara şi unul de la Lugoj. Examenul scris durează trei ore.

UPDATE. Proba scrisă la Limba și Literatura Română a Bacalaureatului n-a fost lipsită de probleme în Timiș. Patru candidați au fost eliminați din examen!

În plus, numeroși candidați au absentat de la examenul la care s-au înscris: 290!

CITEȘTE ȘI: Bacalaureatul, sesiunea august - septembrie 2013: luni, emoții pentru 1.500 de tineri, la Română, în Timiș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri