Bacalaureatul, ultima probă: în Timiș, un eliminat și 600 de absenți

Data publicării:
bacalaureat 2

Testarea nu a fost lipsită de incidente. Telefonul mobil a fost din nou motiv de eliminare pentru un tânăr care a intrat cu el în sala de examen. Și asta pentru că i-a sunat chiar în timpul probei, astfel că a fost scos afară.

Rezultatele vor fi afişate luni, până la ora 12. Elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii până la ora 16, iar notele finale vor fi făcute publice vineri, 12 iulie.

 

Detalii legate de acordarea notelor la Bacalaureat

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de Bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor;
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate anterior este declarat „reuşit”.
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate anterior, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen, sunt declaraţi „respinşi”.

(sursa: Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri