Balerine japoneze la Opera Română

Data publicării:
n08 20balerine 20japoneze 20la 20opera 20romana 20280313-57358

Cel care semnează coregrafia este Valentin Barteș. Absolvent al Liceului de Coregrafie din Cluj -Napoca, medaliat cu aur la Concursul Național de Balet, Barteș a lucrat cu teatre din Croația, Serbia și Japonia. Invitat de onoare al Companiei de Balet din New York , a cutreierat întreaga lume în pași de dans. S-a întors la Timișoara pentru a monta spectacolul cu tinerii dansatori și pentru a pune bazele unei colaborări cu școala de balet din Japonia.

O colaborare cu o școala de dans din Japonia este o premieră pentru secția de coregrafie a liceului bănățean. Cele 11 balerine care vor dansa alături de elevii timișoreni studiază la o școală de dans din Kyoto și sunt laureate la numeroase concursuri. În zilele pe care le vor petrece la Timișoara vor avea parte de un curs de dans popular românesc.

Rolul principal în spectacol îi revine Alexandrei Funieru. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte Ion Vidu, Alexandra a câștigat anul acesta medalia de bronz la Concursul Internațional de Balet desfășurat la Sibiu.

Timișorenii vor putea vedea spectacolul mâine, de la ora 19, la Opera Română. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri