Balul Vienez de la Timișoara: dans, eleganță, etichetă. Totul a fost magic

Data publicării:
balul vienez prima

Patruzeci și opt de liceeni și studenți au făcut aseară primii pași în înalta societate pe acordurile muzicii lui Strauss. Nina Motișan și Dan Țihoi sunt doi dintrei ei. Au fost selectați din peste o sută de tineri care și-au dorit să debuteze la Balul Vienez din Timișoara.

 
Nina și Dan au muncit mai bine de o lună pentru ca pașii de dans să le iasă perfect. Așa că valsul i-a purtat în seara balului, doar pentru câteva ore ce-i drept, în atmosfera de acum un secol. “Când am pășit pe scenă și am văzut luminile reflectoarelor pe noi și atunci au plecat emoțiile și totul a fost magic, magic”, ne mărturisește Nina Motișan. “Toată lumea, elegantă. Gentlemani. Oameni cu mult bun simț“, apreciază Dan.



Astfel și-au făcut apariția pe covorul roșu și cei peste o sută de invitați ai Balului Vienez de la Timișoara. Printre ei s-au aflat nobili, oameni de afaceri, dar și diplomați. Uniți de dorința de a face bine. “Este o oprtunitate de a dona bani pentru o cauze caritabile și mă bucur foarte mult că am venit. Voi veni și anul viitor”, afirmă Roderick E. Dorsey Jr., atașat militar al Ambasadei SUA.

Și cum niciodată nu e prea târziu, chiar și atunci când vine vorba de pașii de vals, invitații au avut parte de un curs ad-hoc chiar în seara balului, pentru ca mai apoi să fie invitați la dans de tinerii debutanți.

“Poți să dansezi, poți să te uiți la cum dansează ceilalți, poți să te duci la bar, poți să te distrezi sau poți să donezi bani”, afirmă Steven von Groningen, președintele United Way.

Au fost, cu alte cuvinte, ingredientele care au făcut ca rețeta balului din capitala Austriei să poată fi aplicată cu succes și în Timișoara, Mica Vienă. O spun și debutanții: ”O experiență unică”, ”Este prezentarea noastră în societate, în primul rând”.

Balul vienez de la Timisoara 01
Balul vienez de la Timisoara 01


La Balul Vienez de la Timișoara s-au strâns peste 20.000 de lei și două donații anonime de câte 300 de euro fiecare.
Banii vor ajunge la fundația United Way, implicată în diverse proiecte caritabile.

reporter: Vlad Ungar
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri