Sari la conținut

Bani mai mulţi pentru spitale. În Timiș, buget majorat cu 15 milioane de lei

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, banii alocați spitalelor sunt suficienți pentru ca pacienții să nu își cumpere, pe perioada internării, medicamente sau materiale sanitare. Astfel, la Spitalul Județean din Timișoara, bugetul a crescut de la aproximativ 78 de milioane de lei, cât era în 2013, la aproape 83 de milioane de lei.

În ceea ce privește Spitalul Municipal, de la 60 de milioane de lei, bani alocați în 2013, s-a ajuns la aproximativ 65 de milioane de lei. De o sumă mai mare se bucură şi Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”. Bugetul unităţii medicale a crescut de la puțin peste 33 de milioane de lei, la 36 de milioane de lei.

În plus, pentru a reduce eventualele riscuri de fraudare a bugetelor, reprezentanții CJAS îi obligă pe pacienții internați să completeze un model de declarație, în care aceștia trebuie să specifice dacă pe durata spitalizării au achiziționat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau dacă au platit alte investigații paraclinice.

redactor: Adina Iriza
editor web: Călin Țenche