Bani și bijuterii, furate la Lugoj: spargere cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro

Data publicării:
lovitura A

De un şoc au avut parte angajatii firmei de mobilă în momentul în care au ajuns la birou. Au văzut geamul spart și imediat și-au dat seama că s-a întâmplat ceva. Şi-au sunat imediat superiorul, iar când a intrat în încăpere a văzut totul răvășit, iar caseta metalică lipsea.

Hoţii au intrat ca la ei acasă în curtea depozitului, chiar dacă existau camere de supraveghere şi paznic. Au sfidat gardianul, care era în faţa clădirii. Suspecții au intrat prin spate și s-au dus exact la biroul unde era cutia metalică. Au forțat geamul, iar în câteva secunde au dispărut cu tot cu caseta în care se aflau bani și bijuterii din aur. În total, 100.000 de euro.

Au fost de ajuns doar câteva minute pentru ca hoții să pătrundă în clădire, să sustragă caseta cu bunuri și să se facă nevăzuți. Tocmai de aceea, polițistii bănuiesc că s-a acționat la pont.

Anchetatorii iau în calcul mai multe variante. Prima este că ar fi vorba de foști sau actuali angajați care cunoșteau exact locul unde proprietarul depozitului ținea încasările. Iar altă ipoteză pe care o iau in calcul este că indivizii au filat locul mai multe zile la rând și au acționat după ce s-au asigurat că nu vor fi prinși.

”În cursul nopții, persoane necunoscute au pătruns prin forțarea unui geam termopan în interiorul unei societăți comerciale din municipiul Lugoj, iar din interior au sustras o casetă metalică ce conținea bani și câteva bijuterii. Prejudiciul de ridică la peste 100.000 de euro. Însă va fi stabilit cu exactitate în cursul cercetărilor”, a declarat Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Pe langa paguba adusă de suspecți, proprietarul firmei de mobilă riscă să se aleagă și cu o amendă. Potrivit poliţiştilor, patronul fabricii de mobilă de la Lugoj nu era obligat să aibă o casetă de valori în sediu, pentru că domeniul de activitate al firmei nu impune operaţiuni cu lichidităţi. Astfel, potrivit anchetatorilor, cutia cu bunuri a fost adusă pe propria sa răspundere.

Pe de altă parte, agentul de pază care era în tură în momentul jafului a fost sancţionat cu 100 de lei pentru nerespectarea îndatoririlor de serviciu.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva 
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri