Baschet. Leii - regi în „jungla” timişoreană

Data publicării:
s07 20leii 20regi 20in 20baschetul 20timisorean 20171212-39116

Timişorenii nu au răspuns pozitiv la ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a baschetului din Banat. Deşi au umplut sala Olimpia, la meciul dintre BC Timişoara şi Timba, suporterii au asistat ca la teatru la primul meci de Liga Naţională disputat în ultimele patru decenii între două echipe din capitala Banatului. Pe teren a fost spectacol, dar alb-violeţilor nu le-a fost uşor să se impună, deşi rezultatul final a arătat o diferenţă mare: 86-61.

"Rezultatul nu spune totul, pentru că meciul a fost mult mai dificil pentru noi decât o arată tabela. Din fericire, am reuşit să ne trezim la timp, dar am fost foarte nervos la pauză, pentru că nu mă aşteptam să fim atât de relaxaţi", a spus tehnicianul gazdelor, Srdjan Jovanovic.

Porniţi ca outsideri, urşii au dominat primul sfert, pe care l-au câştigat cu 26-21. Leii au restabilit egaitatea la 41 până la pauză, dar jocul s-a rupt în repriza a doua.

"Le-am spus la pauză că dacă nu îşi schimbă jocul în bine, nu pleacă nimeni acasă de Crăciun! Din fericire, au înţeles mesajul şi probabil că vor merge acasă până la urmă", a mai explicat Srdjan Jovanovic.

Timba a reuşit să menţină un echilibru minim în sfertul trei, dar finalul a fost al alb-violeţilor. Cu Jovanovic şi Archie letali din spatele liniei de trei puncte, leii au reuşit un parţial de 29-10, în ultimele zece minute.

"Cred că a fost un meci bun pentru cei care l-au privit din tribune. Pentru noi nu a fost atât de bun în prima jumătate, iar Timba a jucat mult mai bine decât a arătat-o diferenţa finală", a declarat căpitanul leilor, Robert Sarovic.

"Ei sunt o echipă mai experimentată, au transformat aruncări în momente importante , iar nouă nu ne-a ieşit asta. Sper că vom învăţa ceva din acest joc şi ne vom revanşa", a spusJordan Glynn.

După 13 etape de campionat, BC Timişoara ocupă poziţia a cincea, în timp ce Timba e pe 13 în clasament. Etapa viitoare, leii joacă în deplasare, la Giurgiu, în timp ce urşii primesc pe teren propriu replica echipei campioane, CSU Ploieşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri