Sari la conținut

BC Timişoara a pierdut cu CSU Sibiu: adio, play-off!

În direct la Digi24 Timişoara, BC Timişoara a condus cu 6-0 pe terenul echipei care a dominat sezonul regulat din Liga Naţională. Cu Milos Bojovic în formă mare, Sibiul a revenit în joc şi a câştigat primul sfert cu 23-22. Diferenţa a crescut până la opt lungimi în al doilea parţia, dar bănăţenii au excelat din nou de la aruncările de la distanţă şi au restabilit egalitatea înainte să intre la cabine.

Echilibrul s-a menţinut până la finalul sfertului trei. Mai erau numai patru secunde până la ultima pauză când Marius Ciulin a dictat un fault tehnic la banca lui BC Timişoara, pentru protestele lui Dragan Petricevic. Gazdele au marcat patru puncte de la linia de libere şi alte două din acţiune şi s-au distanţat din nou, la 66-59.

”Leii” au mai avut puterea să revină o dată, reuşind un parţial de 6-0 în primele trei minute ale ultimului sfert, însă de aici jocul s-a rupt. Până la final, gazdele au mai reuşit 19 puncte faţă de numai şase ale oaspeţilor şi s-au impus cu 85-71.

CSU Sibiu a revenit pe primul loc în clasament, în timp ce BC Timişoara a pierdut şi ultimul tren care i-ar mai fi putut duce spre play-off. Zlatko Jovanovic a fost din nou cel mai bun om al bănăţenilor, cu 20 de puncte şi 7 pase decisive; în timp ce Conley a adunat 11 puncte şi 9 recuperări. De la gazde, trei jucători au reuşit peste 75% din totalul de puncte: Bojovic - 32, Ceskovic -18 şi Christopher Lee - 14.

reporter: Ionuţ Suciu
imagini: Car Digi Sport Braşov
editor web: Călin Țenche