Sari la conținut

BC Timișoara, depășită de Steaua Roșie Belgrad. „Leii" au cedat, 58-71, amicalul de prezentare cu campioana Serbiei

În fața unei săli aproape pline, „leii" s-au ținut aproape de campioana Serbiei doar în primele minute, după care „crveno-beli" au început să se distanțeze. Oaspeții au avut șase puncte avantaj după primul sfert, 20-14, pentru ca după aceea să își mărească ecartul la 14 lungimi până la pauza mare, când Zvezda conducea cu 40-26. În partea secundă, situația a fost ceva mai echilibrată, pe fondul rotirii complete a jucătorilor avuți la dispoziție de cei doi antrenori. La finele sfertului 3, Steaua Roșie conducea cu 58-46, pentru ca tabela să se oprească, la final, la o diferență de 13 puncte în favoarea grupării din Belgrad, 71-58.

„Suntem prieteni de ani de zile, a fost o invitaţie pe care, noi la club, asta am să dezvolt mai târziu, am planificat-o, l-am sunat personal, a acceptat şi ne-a convenit să avem un asemenea adversar pentru această perioadă", ne-a declarat Dejan Radonic - antrenor Steaua Roșie Belgrad.

Filip Barovic a fost cel mai prolific marcator pentru gazde, cu 16 puncte, urmat de Shilloh cu 13 și Milosevic, cu 9. Pentru Crvena Zvezda Rebic și Nastic au punctat de cele mai multe ori, de 12 ori fiecare, urmați de Jovic, cu 11 și Dangubic, cu 7 puncte.

„Primele 12 minute, până la scorul de 21 la 21 noi am jucat aproape de la egal la egal cu această echipă. Dacă voiam să avem un test mai simplu, o victorie, alegeam altă echipă. Eu sunt însă destul de mulţumit, mingea circulă destul de bine. Desigur, în anumite momente, a fost mai greu, pentru că ei folosesc corpul foarte bine, sunt mult mai agresivi, joacă la alt nivel", ne-a precizat Dragan Petricevic - antrenor BC Timișoara.

BC Timișoara mai are la dispoziție aproape două săptămâni pentru a pregăti primul joc oficial al noului sezon: prima manșă a „dublei" cu Energia Târgu Jiu, din Cupa României. Jocul tur are loc în Gorj, pe 22 septembrie, în vreme ce returul se va desfășura la Timișoara, patru zile mai târziu.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche