Sari la conținut

BC Timișoara, în fața unei noi provocări. Câștigătoarea Cupei României a confirmat participarea în cupele europene

Timișorenii au și confirmat prezența, înaintea termenului limită, și își vor cunoaște adversarii pe 4 august. BC Timișoara a finalizat până acum șase transferuri în această pauză competițională. Au sosit cinci stranieri: Filip Barovic, Nenad Milosevic, Hristo Nikolov, Derrick Low și Kentwan Smith, dar și un jucător autohton, Florin Popa, fost la ELBA și Timba, reîntors în baschetul timișorean după un sezon la Gaz Metan Mediaș.

Strategia lui Dragan Petricevic

„Având in vedere că în acest sezon vom juca și în cupele europene, am fost conștient că trebuie să aleg jucători care sunt atletici și care aduc multă energie în joc. Știind că vom juca multe meciuri până în decembrie, îmi era clar că nu vom avea mult timp pentru crearea unei chimii de joc perfecte, așa ca am încercat să fac o combinație între jucători cu experiență și jucători care urmează să explodeze în joc. În prima grupă intră Popescu, Low, Milosevic și Nikolov, în cealaltă Barovic, Smith, Popa, Toth și Milencovici, împreună cu Szekely și Covaciu, care vor fi promovați definitiv la prima echipă".

Sursa: bctimisoara.ro

Antrenorul principal al „leilor" a anunțat și componența staff-ului tehnic, unul în care se vor regăsi, în principal, oameni care au avut o strânsă legătură cu Timișoara, în trecut. BC Timișoara va efectua prima parte a pregătirii pe plan local, urmând ca la 24 august să plece într-un cantonament în Austria, unde va disputa cinci meciuri de verificare.

Redactor: Claudiu Sav
Editor web: Călin Țenche