BC Timișoara, miza pe tineri și repatrieri

Data publicării:
BC Timisoara contureaza lotul

BC Timişoara a început să-şi contureze lotul pentru Liga Naţională de baschet masculin, după ce duminică seara anunţa că renunţă la şase jucători. Aflată în criză după blocarea finanţării de la autorităţile locale, gruparea viola va evolua într-o formulă cu mulţi jucători tineri, dar şi cu câteva reveniri. Prezent în platoul Diviziei Locale, Dragan Petricevic, antrenorul principal al bănățenilor, a vorbit despre situația actuală a lotului.

„Au rămas cinci jucători timișoreni, începând de la Zoran Milenkovic, Florin Popa – care s-a reîntors la Timișoara spre bucuria noastră, George Toth și până la Raul Covaciu și Vlad Szekely. Au rămas ei și pe lângă, a mai rămas și Kentwan Smith”.

Pe parchet va reveni și Nenad Markovic, care în luna mai se retrăsese pentru a deveni secundul lui Petricevic.

„Cred că trebuie înlocuită această poreclă de "Shone" și să i se spună Nenad "Caracter" Markovic pentru că acest om fără să pună o întrebare în plus când i s-a spus că vom avea nevoie de el pe teren, a scos echipamentul vechi și ghetele și azi dimineață a fost la antrenament, pregătit”.

„Leii din Banat” se vor baza, de asemenea, pe alți trei jucători care au mai evoluat în baschetul timișorean. Cea mai interesantă revenire e cea a lui Ivan Jelenic, muntenegreanul care a mai trecut pe la BC Timișoara în sezonul 2012/2013. La antrenamente se află deja și Pavle Reljic, sârbul în vârstă de 22 de ani care a lăsat o impresie bună anul trecut, la concitadina Timba. În plus, s-a oficializat și revenirea lui Cătălin Petrișor, care va fi împrumutat de SCMU Craiova, acolo unde a ajuns Bogdan Popescu.

„De 48 de ore, fac tot posibilul pentru a găsi jucători cu care să completăm lotul. Nu avem posibilitatea de a aduce jucători ce trebuie să vină cu avionul, pentru că bani de avion n-avem. Trebuie să vină de undeva din apropiere, cu mașina”. 

BC Timișoara va începe campionatul cu statutul echipei cu cel mai redus buget din Liga Națională, astfel că singurul obiectiv realist în aceste condiții e evitarea retrogradării.

„Tot ce pot să spun e că toți cei ce vor juca vor mușca din parchet. În condițiile date, e clar că evitarea retrogradării ar fi echivalentă cu câștigarea campionatului. Ce să mai spun de play-off, pe care dacă l-am atinge, ar fi ca și cum am câștiga Euroliga”.

Timișorenii vor lua startul în noua stagiune a Ligii Naționale vineri, în sala „Constantin Jude”, de la 19.15, împotriva celor de la CSU Sibiu. Meciul va putea fi urmărit, în direct, pe Digisport 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri