Bega, „bulevard" în sărbătoare. Peste 3.000 de rațe din plastic au plutit pe canalul Bega din Timișoara

Data publicării:
ratuste

Fiecare participant și-a încurajat cum a știut mai bine rățușca înscrisă în concurs. O jucărie a costat 5 lei, iar banii adunați din vânzarea rățuștelor au fost donați spitalului de copii din Timișoara.

- Cum vi se pare ideea? ”Ca să... spitalul e jalnic, așa că trebuie ajutat”.

Cea mai rapidă rățușcă a ajuns la finiș în aproximativ 30 de minute și i-a adus celei care a cumpărat-o o escursie la Disneyland: ”Am ochit-o și am crezut în ea, am fost sigură că ea va fi câștigătoare. De ce? Așa că e a mea”.

Și cum festivalul Bega Bulevard funcționează după regula potrivit căreia oricine poate învăța pe oricine sau orice, copiii au avut parte de lecții de circ:

”Tati, uite ce am învățat”,
”Privirea înainte și spatele un pic mai drept dacă poți. Cum e la înălțime? Fain, îmi place. E ca la circ, nu? Da”.

Pe lângă acrobatică, cei mici au exersat și jonglerii.
”Îi învățăm să aibă mai multă încredere în ei, în principiu. Ei încearcă diferite obiecte cum e bila de echilibru, le este foarte frică la început, dar încet -încet își dau seama că totul are legătură cu mintea nostră și cum percepem lucrurile”, spune Raluca Ilaș, profesor de circ

Pe malul Begăi s-au învățat gratuit și pași de tango. ”În plină stradă evident, profităm de vremea frumoasă. Tangoul este un dans la care nu treuie să știi foarte mulți pași, ci doar să te conectezi cu partenerul”, afirmă Valentin Borcoș, profesor de dans.

Potrivit organizatorilor, dar şi celor prezenţi, cea de-a optat ediţie a Festivalului Bega Bulevard a fost un succes.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri