Bibliotecă pentru copiii de la orfelinatul din Găvojdia, realizată din... mărțișoare

Data publicării:
martisoare prima 1

”Primul pas pe care l-am făcut a fost tăierea formelor din lut. Asta s-a întâmplat vineri şi am modelat lutul. L-am tăiat în forme, după care l-am lasat să se usuce 24 de ore”: apoi, în funcţie de imaginaţia ficăruia, studenţii au pictat formele şi au legat nelipsitul şnur roşu şi alb. Munca nu este numai un gest caritabil. Pentru studenţii din străinătate a fost şi un prilej de a afla mai multe despre mărţişor şi de ce este acesta considerat simbolul primăverii în România.

 

”Ne-au explicat pentru că înainte nu am ştiut nimic. Această muncă o facem ca să putem cumpăra cărţi pentru cei care au nevoie. E foarte bine, pentru că, atunci când faci ceva pentru alţii, e ceva frumos”, ”Oricând, cititul este binevenit şi încurajat, drept pentru care proiectul, din punctul meu de vedere, este de mare ajutor, copiilor în primul rând”, ne-au spus studenții.

Mărţişoarele vor fi vândute celorlalţi colegi din Politehnica şi din Universitatea de Vest, cu 5 lei bucata. În acest fel, studenţii speră să poată cumpăra cărţi pentru a le face o bibliotecă copiilor de la Orfelinatul din Găvojdia.

 

”Practic este un fel de workshop prin care noi îi şi învăţăm tradiţiile noastre, îi învăţăm şi cum să confecţioneze mărţişoare, acest simbol al primăverii specific românilor. Aşteptările care le avem sunt vinderea tuturor mărţişoarele şi atingerea scopului nostru de a mai face încă o bibliotecă pe lângă cele două pe care le-am construit”, ne spune George Aposlescu, preşedintele Erasmus Student Timişoara.

Studenţii nu se află la prima iniţiativă de acest gen. Este al treilea an în care încearcă să adune fonduri. Până acum, cu banii adunaţi din vânzarea mărţişoarelor, tinerii au umplut rafturile a două biblioteci, realizate la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri