Biblioteca Vie, faţă în faţă cu cititorii

Data publicării:
biblioteca vie


„Penitenciarul este, din păcate, un microunivers! Un microunivers”, povestește una dintre deținute.

Proiectul Biblioteca Vie s-a ţinut, anul acesta, în foaierul Teatrului Clasic Ioan Slavici. Publicul a avut de ales între 8 cărţi vii: 4 deţinute şi 4 angajaţi ai penitenciarului Arad. Cu toţii s-au înscris voluntari în acest proiect.

„Cred că e un lucru bun, am putea transmite şi altor tineri experienţa noastră şi poate asta îi ajută să nu... să nu facă şi ei acelaşi greşeli ca şi noi”, adaugă Loredana, o altă deținută.

Nicoleta are 37 de ani, a fost încarcerată pentru cumpărare de influenţă şi a primit o pedeapsă 5 ani şi 6 luni, din care a ispăşit doi ani şi jumătate. Spune că regretă ce a făcut, dar crede că persoanele încarerate merită o a doua şansă.

„Vreau să împărtăşesc lumii că lumea din penitenciar sau persoanele nu sunt numai cele de care vorbeşte lumea. Că ar fi numai cei care fură, numai cei care tâlhăresc...”, adaugă și Nicoleta – deţinută.

„Biblioteca Vie este un proiect social. Şi beneficiile zilei de astăzi sperăm noi să fie pentru ambele părţi”, explică Paul Popa – psiholog, organizator.

„Atunci când citeşti o carte, de fapt, înveţi despre tine prin intermediul cărţii. Şi exact acelaşi lucru l-am făcut şi eu astăzi”, este de părere un cititor.

„Mi-am dat seama că e foarte important să fii atent în ce cercuri te afli. Pentru că, de multe ori, eşti influenţat rău şi să te legi de persoane care te influenţează pozitiv şi te trag în sus nu în jos”, a mai spus un alt cititor.

Cea de a patra ediţie a proiectul Biblioteca Vie a reunit peste 70 de cititori. 

Reporter: Dan Codre 

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri