Biciclete electrice pentru polițiștii locali din Deva. Primăria a cumpărat 20 de astfel de vehicule

Data publicării:
biciclete-1

Nici nu le-au primit bine, că au şi vrut să le încerce. Poliţiştii locali din Deva au testat imediat cele cinci biciclete electrice pe care le vor folosi de acum înainte. S-au declarat mulţumiţi atât de dotările tehnice, cât şi de uşurinţa cu care se pedalează. Bicicletele electrice au şi avantajul că vor putea fi folosite în zone în care maşinile nu au acces.

”Se va folosi patrularea bicicletelor în zona liceelor, parcurilor, în spatele blocurilor, zonele greu accesibile autovehiculelor”, spune Teo Bălan, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Deva.

La magazinul fabricii, o bicicletă costă 3.500 de lei fără TVA, însă primăria a beneficiat de o reducere şi a cumpărat cele 20 de bucăţi cu 70.000 de lei. Bicicleta electrică are cinci viteze, are o autonomie a bateriei de până la 60 de km şi pot ajunge chiar la 30 de km/oră. Bateria se încarcă în cel mult patru ore. Garanția este de cinci ani, iar de eventuale reparații se ocupă firma de la care au fost cumpărate.

”În momentul în care începi să pedalezi, chiar dacă la viteze foarte mici, motorul are senzori şi porneşte. Deci acest model îl poate folosi şi un domn de 80 de ani”, precizează Tianqi Yanh, director general al fabricii de biciclete.

Două astfel de vehicule pe două roți le vor fi utile angajaţilor serviciului de urgenţe din cadrul primăriei când vor avea ce dus corespondența, de exemplu.

”Poliţia locală nu mai trebuie să intervină pe anumite alei din cartierele noastre, care sunt mai înguste şi pentru corespondenţă, pe care o poţi face cu bicicleta mult mai uşor decât cu maşina, şi facem şi economie”, a declarat Petre Mărginean, primarul Devei.

13 biciclete vor putea fi închiriate de localnici sau de turişti, cu 3 lei pentru fiecare oră de folosire. ”Prima dată ţi se pare ciudat, dar e un sentiment de mai bine decât cu cealaltă bicicletă”, spune el.

Conducerea primăriei estimează vrea, ca anul viitor, să cumpere alte 20 de biciclete electrice, și, în timp, să poată înlocui cele 100 de vehicule clasice pe două roți, ce pot fi închiriate în oraş.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri