Sari la conținut
News Alert

Bicicliada, la... Studenţiadă. La Timișoara, studenţii au ieşit la pedalat

8


”Bicicliada” este un eveniment ce încurajează mersul pe biciclete cu scopul de a cunoaşte patrimoniului cultural din Timişoara,
susţin reprezentanţii studenţilor. Traficul pe pistele de biciclete din oraşul de pe Bega nu este deloc plăcut pentru iubitorii mersului pe două roţi, explică tinerii care au participat la eveniment: „Pe pistă nu poţi să mergi că sunt maşinile pe trotuar şi pietonii le folosesc pe post de trotuar, deci trebuie să mergi pe şosea, şi te încurci în maşini, dar în rest e ok. Merge oricum mai repede şi decât pe jos, şi decât cu maşina“, „Acum, fiind în Timişoara, nu am bicicletă, dar e foarte fain, şi-mi place“, „Merg şi cu maşina, şi cu bicicleta”. – Şi cine creează probleme în trafic, bicicliştii sau şoferii? ”Şoferii!“.

Bicicliştii au pedalat de la Universitatea de Vest din Timişoara, prin oraş, pe un traseu de aproximativ 10 kilometri, până la stadionul “Dan Păltinişanu”.

„E un eveniment prin care dorim să încurajăm mersul pe bicicletă în Timişoara, având un trafic foarte intens. Noi suntem de partea bicicliştilor şi încurajăm să folosească bicicletele“, afirmă Sebastian Ştefănigă, preşedintele Asociaţiei Studenţilor in Ştiinţe Exacte din Universitatea Timişoara - ASSEUT.

Ediţia din 2013 a Festivalului Studenţesc „Studenţiada“ se va desfăşura până în 3 noiembrie. Printre activităţile derulate se numără acţiuni ecologice, competiţii între studenţi, dar şi activităţi culturale.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche