Biciclist sau pieton… pe zebră? Numeroase comentarii pe acest subiect pe site-ul Digi24 Timișoara

Data publicării:
biciclist



Iuli Lacri
afirmă că: ”Eu prima dată aş da amenzi la cei care ocupă pistele: maşinile, bizonii sau pietonii. Ce simplu este în Ungaria, aproape fiecare trecere de pietoni are şi trecere pentru biciclişti”.

Ovidiu Mihalas Lesei adaugă faptul că la noi în ţară e greu să respecţi regulile, ca biciclist: ”Nu poţi să dai amenzi într-o ţară normală că nu respectă o anumită regulă dacă nu ai creat şi facilităţi pentru acea regulă ca să o poţi respecta. Dar pentru o ţară primitivă şi intolerantă ca România cu “r” mic, e normal. Începe să devină o dilemă: biciclist sau pieton, că nu mai înţeleg”.

Diana Obrinteschi spune că amenzile ar trebui să vină abia după ce sunt îndeplinite condiţiile prin care se încurajează mersul pe două roţi: ”Ar fi condiţii să să se asigure condiţii civilizate pentru biciclişti, şi mai apoi să treacă la amenzi”.

Pe de altă parte, sunt si persoane care privesc iniţiativa oamenilor legii ca fiind una foarte bună. Cristian Cojocar consideră că aceasta poate fi o soluţie pentru a fi evitate accidente: ”Sunt de acord cu aşa ceva, când se trece pe trecerea de pietoni, se merge pe lângă bicicletă, nu pe bicicletă. Numai că mai este mult de învăţat la lucrul acesta, eu ştiu pe propria piele, că era să o păţesc, adică să fiu accidentat. Atunci m-am învăţat minte”.

Vă așteptăm să comentați principalele subiecte ale zilei pe site-ul Digi24/Timișoara și pe pagina www.facebook.com/Digi24Timisoara.

Redactor: Adina Iriza
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri