„Big Brother”, leac pentru Dorel 

Data publicării:
big brother dorel

Şi locuitorii oraşului sunt curioşi ce se întâmplă pe şantier. În primele două zile, s-au înregistrat peste 20 de mii de vizualizări ale imaginilor postate pe internet. Compania a montat camera de supraveghere pe o clădire din apropierea şantierului, iar imaginile surprinse sunt transmise în direct pe internet. Doar ieri, 10 mii de oameni au vrut să vadă cum se muncește la lărgirea pasajului.  

„Pentru Dorei dacă cumva află sau sunt înștiințați că sunt filmați cred că e.. eu știu, omul lucrează mult mai cu ardoare în momentul în care știe că are biciul în spate sau știe că e observat”, recunoaște  Nicolae Tîrziu, director în cadrul unei firme de software.

„De la pauza de masă la gropile pe care trebuie să le sape pentru lărgirea pasajului, fiecare mișcare a muncitorilor ajunge pe internet în timp real” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Și chiar dacă la orice oră pot urmări cum evoluează lucrările, oamenii nu se mulțumesc cu atât. 

„Îi vedem online, e foarte bine pentru că îi vedem, dar care sunt măsurile care se iau împotriva persoanelor care nu muncesc?”, se întreabă un timișorean.

„Mi se pare extraordinar, dar mi s-ar părea foarte bine să ia și măsuri”, adaugă un alt trecător.

„Degeaba sunt camerele puse că Dorel tot ce își dorește aia face. 10 cu mapa, 2 cu sapa, cum se zice românește”, completează un alt localnic.

Auoritățile sunt încântate că doar printr-un click pot vedea ce fac muncitorii.

„Își găsește utilitatea din ce în ce mai mult, mai ales acum în această perioadă când se execută lucrări pe șantier, nu doar pentru Primărie și pentru urmărirea lucrărilor, ci şi pentru cetăţeni”, admite și Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Lărgirea pasajului Jiul este unul din cele mai importante proiecte de infractură ale Primăriei Timișoara pe anul acesta. Lucrările sunt estimate la aproximativ 17,6 milioane de lei şi toţi banii provin din bugetul oraşului.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri