Sari la conținut

Bilete mai scumpe la ștrand. Măsura, urmare a trecerii ștrandului în administrarea unei societăţi din subordinea primăriei

Trecerea Ştrandului Neptun de la Primărie la RECONS, în vara anului trecut, nu pare acum o manevră nevinovată, în condiţiile în care sezonul estival 2015 va veni cu tarife mărite la intrările de la ştrand. Frustraţi de faptul că, din nou, se fac calcule ce trec prin buzunarele lor, cetăţenii Aradului se întreabă din nou la fel cum au făcut-o şi în trecut: de ce era necesar acest transfer?

”Această activitate administrată de Primărie nu a reuşit să aducă totuşi suficient... servicii de suficientă calitate şi am dorit să îmbunătăţim calitatea serviciilor. Măsura se află încă în faza de transparenţă decizională, însă după cum stau lucrurile mai e doar un pas până va ajunge pe masa Consiliului Local, care va trebui să aprope noile tarife”, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

”Proiectul de hotărâre în baza căruia se va majora biletul de intrare la ştrand a fost propus de către 5 consilieri locali, care sunt şi membri în Consiliul de Administraţie al societăţii ce administrează ştrandul”, afirmă Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Deşi RECONS este deţinută 100% de Primăria Arad, iar majorarea datorată TVA-ului putea fi suportată din bugetul local, s-a ales totuşi să nu se facă acest lucru, iar diferenţa o vor plăti cei care vor dori să meargă în baza de agrement construită şi întreţinută tot din banii lor.

”Am căzut de comun acord să facem aceste propuneri de majorare cu cota aferentă TVA-ului de 24% ca să putem continua şi planul de investiţii pe care Primăria l-a pregătit”, precizează Mariana Faur, şef serviciu Zone de Agrement RECONS Arad.

- E mult 13 lei faţă de 10 lei? ”La mai mulţi oameni deja se adună. Aşa să zic că individual e 3 lei, dar dacă mergi 5 persoane e 15”,
”Nu ştiu ce vină au cetăţenii pentru asta... ar trebui să se... eu ştiu? Cine e competent să ia măsuri de protecţie în acest sens”,
- Ce părere aveţi că vor creşte preţurile şi pentru pensionari la ştrand? ”Destul de rău. Că cresc toate preţurile! N-are rost! Mai ales pentru... deci nu toţi oamenii au bani!”

În planul de majorare a tarifelor, Primăria doreşte să crească preţul biletelor de acces şi în zona comercială a ştrandului care, practic, nu oferă nici o facilitate – fiind la fel ca o stradă normală. Aici, un bilet de intrare va costa 3 lei, în loc de 2 lei şi 50 de bani.

Arad: noua pasarelă ca... Turnul Eiffel. Construcția de 210 metri costă peste 2,3 milioane de euro 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche