Blocuri ANL, la Timișoara, fără autorizaţie. Nu pot fi vândute! Tinerii au ajuns să plătească chirii mari

Data publicării:
blocuri ANL



Firma care a ridicat cele cinci blocuri ANL în care locuiesc tinerii nu a întocmit corect documentele. Mai exact, constructorul a demarat lucrările în urmă cu opt ani în baza unei autorizaţii de construire obţinute pentru primele blocuri pe care le-a ridicat în Timișoara. Acum, cele 80 de familii nu doar că vor plăti chirii la prețul pieței, dar s-au trezit că nici nu pot cumpăra apartamentele în care au locuit ani buni cu chirii modice, pentru că acestea nu sunt intabulate.

Chiriaș într-un apartament ANL: oamenii care locuiesc aici au o mare, mare problemă

De 6 ani, Octavian Tufiş este chiriaş în blocurile ANL din Timişoara. Omul nici nu s-a gândit că nu va deveni proprietarul apartamentului construit de stat. Imobilele au fost ridicate, însă, fără autorizaţie aşa că nu pot fi vândute. Iar dacă la început chiriaşii plăteau doar 50 de lei pe lună, acum cei care au trecut de vârsta de 35 de ani plătesc sume de zece ori mai mari.

„Oamenii care locuiesc aici au o mare, mare problemă, care au doi copii, ca mine, să plătească 650 de roni. Şi să nu se ocupe nici măcar după atâţia ani de zile să intabuleze şi să scoată apartamentele la vânzare”, ne spune el.

Asaltată de reclamaţii de la chiriaşii nemulţumiţi că nu pot cumpăra locuinţele, primăria a făcut verificări şi a descoperit că firma care a ridicat cele cinci blocuri ANL nu a întocmit corect documentele. Mai exact, constructorul a demarat lucrările folosindu-se de autorizaţia eliberată de autorităţi pentru un alt proiect.

„Păi nu se poate, el plăteşte acuma 600 de lei, 600 şi ceva de lei, chirie, în loc să-şi plătească rata. Casa ar fi a lui dacă ar plăti rata“, afirmă viceprimarul Traian Stoia.

Autoritățile: intabularea se va face în urma unei hotărâri de Consiliu Local. În două săptămâni!

Autorităţile spun că vor înregistra locuințele în Cartea Funciară, pentru ca tinerii să poată deveni proprietari. În două săptămâni! Intabularea se va face în urma unei hotărâri de Consiliu Local.

„Într-adevăr, am vrea să le cumpărăm, însă este important şi preţul pe care o să-l facă primăria având în vedere că mai avem şi unele probleme. De exemplu, stau la mansardă şi acum doi ani am avut o problemă destul de urâtă, în sensul că s-a infiltrat apa inclusiv sub parchet“, a declarat pentru Digi24 Timișoara Sanda Lupean, chiriașă într-un apartament ANL.

Reporter: Miodrag Hojda
Operatori: Alin Lungu/George Ștefăniță
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri