"Bonnie & Clyde" de Arad

Data publicării:
jaf

După mai multe jafuri în stilul Bonnie si Clyde, doi tineri din Arad, soț și soție, au fost reţinuţi de poliţişti. (VO) Sunt suspectați că la începutul anului ar fi detonat un bancomat și au reușit să fugă cu 500.000 de lei. Ulterior, bărbatul şi femeia ar fi încercat să fure bani şi dintr-un alt ATM. Din Timişoara de această dată.

Doi tineri au fost retinuți după trei percheziții care au avut loc în această dimineață în Arad. Sunt soț și soție, iar în timpul liber, bănuiți că ar fi spart mai multe bancomante. "Arsenalul" găsit de polițiști în locațiile unde au descins este impresionant: două butelii de oxigen şi acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artisanal. Toate ar fi fost folosite la furturi din bancomate. Cel mai celebru jaf al lor este cel din luna ianuarie, când, în miez de noapte, au aruncat în aer un ATM de pe strada Tunarilor. Vecinii celor doi suspecți spun că în ultimii ani au stat mai mult prin strănătate.

"A furat vreo 100 000 de euro. Aţi văzut să cumpere ceva pe aici? Nu am văzut. Eu nu pot să zic că am văzut-o pe fata asta de ani de zile. O ştiam de mică. Se trage dintr-o familie din sat, o familie bună, obişnuită. O credeaţi în stare de aşa ceva? Nu aş fi crezut-o, dar am auzit că este căsătorită cu un bărbat care a avut probleme."

"O credeaţi în stare să spargă un bancomat? Nu cred, nici acum nu cred că mi-aţi spus dumneavoastră. Părea liniştită, aşa. Păi din câte o cunosc eu. N-am avut tangenţe cu ea, rar o văd."

"100 000 de euro au sustras. Serios? Nu ne vine să credem aşa ceva, interesant."

"Bărbatul şi femeia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pa lângă Judecătoria Arad, fiind cercetaţi pentru infracţiunile de furt calificat şi distrugere", susţine Adina Aconstantinesei - purtător de cuvânt IPJ Arad.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi soți care au împreună și un copil, pot sta ani grei după gratii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri