Brazi românești, decorațiuni norvegiene. Ornamentele cu aplicații hand-made sunt și de trei ori mai scumpe față de cele obișnuite

Data publicării:
brazi prima-1

Pentru că şi-a dorit şi anul acesta un brad atipic, Alina Hambaraş a apelat la ajutorul unui designer. Aşa au ajuns noile tendinţe norvegiene să îi colinde sărbătorile. ”Este stilul scandinav care mie mi-e foarte drag, se vede și în jur restul de decoruri care sunt făcute aici, clar se potrivește albul. Decorurile care sunt puse în brad sunt foarte frumoase, extraordinar de simple și de delicate”, spune Alina Hambaraş.

La fel ca orice altă modă, şi cea a culorilor şi a decoraţiunilor pentru pomul de Crăciun se schimbă de la un an la altul. Iar pentru 2014, tendinţele sunt clare - de pe lumânări, globuri şi spiriduşi nu trebuie să lipsească aplicaţiile din materiale hand-made: ”După cum vedeți materialele delicate, textilele precum broderia, acestea au fost unele dintre cele mai căutate și mai apreciate”.

”Tendințele se dau la târgurile internaționale, mai precis la Frankfurt, în fiecare an. Participă tot ce înseamnă firme, personalități din toată Europa”, precizează Mihaela Dosei, designer de interior.

Iar adevăratele poveşti de iarnă sunt scrise anul acesta de designerii care ridică sărbătoarea împodobirii brazilor la rangul de artă contemporană. ”Tendințele nordice și-au spus cuvântul anul acesta, mai precis a fost impus de perioada romantică și totodată de arta contemporană”, afirmă Mihaela Dosei.

Iar dacă unii timişoreni pun în aplicare sfaturile designerilor, alţii nu îşi permit să ţină pasul cu moda şi fac doar mici schimbări de la un an la altul: ”În fiecare an îmi place să am ceva globuri mai noi care nu ştiu, să fie mai speciale. Îmi place să am ceva nou în fiecare an”, ”Decorez eu cu mama cu ce am şi mama are gusturi, ea se ocupă de toate tendinţele noi”, ”Folosesc globurile noastre, nu mă dau în vânt după aceste inovaţii care sunt frumoase, ce-i drept sunt şi ceva mai scumpe dar dacă tot le am pe cele de la mama”, ”Crăciunul înseamnă tradiţie. Globuri de la mama de la bunica”.

Decoraţiunile realizate în stil norvegian nu sunt însă pentru orice buzunar. Un singur glob costă 10 lei şi este de trei ori mai scump decât unul obişnuit.

Reporter: Corina Sfia
Operator: George Ștefăniță/ Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri